Per què Araigua?

Vam decidir posar en marxa el projecte de la cooperativa Araigua per ser més a prop del que realment ens apassiona. Som aigua. L’aigua dels rius, dels llacs, dels mars o dels oceans no és mai la mateixa. Ens convida a viure sempre el present, a prendre consciència que som aquí i ARA, així que gaudim-ne: Araigua! Parlar d’aigua és parlar de vida i per això la respectem. A nosaltres sempre ens proporciona llibertat, diversió, tranquil·litat, relaxació, benestar i ens convida a imaginar un món millor mentre fluïm sense perdre el rumb.

L’aigua i la natació ens han acompanyat tota la vida. Per això ens fa molta il·lusió poder compartir la nostra passió i acostar el medi aquàtic a tothom qui ho vulgui i de la manera que millor s’adapti a cadascú. Volem que tothom pugui acostar-se a l’aigua amb confiança i en pugui gaudir amb total seguretat. Tenim la nostra pròpia manera d’entendre l’aigua i tots els seus beneficis i tenim moltes ganes de poder-ho compartir convençudes de poder millorar el benestar de les persones. Per nosaltres la natació és una vocació i ens actualitzem, investiguem i innovem constantment per oferir el que cadascú necessita a cada moment.

logo de la cooperativa Araigua, natació sense límits

La cooperativa

La cooperativa d’activitats aquàtiques Araigua neix el 2022 amb la voluntat de fer accessible el medi aquàtic a tothom, posant especial atenció a les persones amb capacitats diverses i necessitats especials, i treballar per a la inclusió i el benestar de les persones a través de l’esport.

Apostem pel cooperativisme perquè creiem en un model empresarial centrat en les persones i els valors democràtics. Entenem la cooperativa com una eina de transformació social que ens ha de portar cap a una societat més justa i equitativa. Volem fomentar l’economia social i solidària basada en l’autogestió en favor del territori i de les persones.

Equip

El projecte de la cooperativa Araigua va ser impulsat per la Lourdes Cullell i la Núria Reixach, ens vam conèixer a la piscina ja fa més de 25 anys i des d’aleshores ens uneix l’amistat, una manera compartida d’entendre el món i la passió per l’aigua. Portem tota la vida vinculades d’una manera o altra al món aquàtic i tenim una àmplia experiència com a professores i nedadores. Ens emociona veure els progressos dels nostres alumnes a dins l’aigua i hi posem l’ànima perquè tothom se senti còmode i ben acollit, pas previ indispensable per poder gaudir al màxim de les activitats que oferim.

Fotografia de les dues sòcies treballadores d'Araigua: Lourdes Cullell i Núria Reixach

Aigua

Som aigua. El planeta Terra, el nostre entorn, el que mengem, nosaltres mateixos som, principalment, aigua. Per això ens agrada tant: ens atreu el que som.

L’aigua és terapèutica per si mateixa. Ens ajuda a activar-nos però també a relaxar-nos. L’aigua estabilitza, neteja, refresca i ens permet fluir per connectar-nos amb nosaltres mateixes. Ens permet alleugerir el cos i la ment. L’aigua ens retorna a casa, a la casa del nostre ventre matern. L’aigua ens reconnecta i ens fa viatjar en el temps; no al futur, sinó al passat, el passat on tot va començar.

L’exercici dins l’aigua aporta molts beneficis com l’estimulació de la circulació sanguínia, exercitació de totes les articulacions, estirament del cos, reforçament de l’aparell respiratori, afavoriment del desenvolupament psicomotor, enfortiment del sistema immunològic, foment de la força, la resistència, l’equilibri i la flexibilitat. La flotabilitat ens allibera de la major part del nostre pes i això ens permet fer moviments i exercicis que no podríem fer fora de l’aigua. L’aigua minimitza el risc de lesions. Els beneficis són tant en l’aspecte motriu com cognitiu i també social, quan fem activitats en grup.

Inici