L’aigua és terapèutica per si mateixa i ens permet fluir per connectar-nos amb nosaltres mateixes alleugerint el cos i la ment

El nostre objectiu és que les embarassades connectin profundament amb tots els seus sentits corporals i amb el nadó que s’està desenvolupant a dins seu a través de l’element fonamental que és l’aigua. A més, volem que les classes d’Araigua per a embarassades siguin un moment en què les protagonistes sigueu només vosaltres, necessiteu moments per relaxar-vos, cuidar-vos, escoltar-vos, divertir-vos… i no sempre és fàcil trobar el moment per desconnectar del ritme frenètic del dia a dia i poder parar. A Araigua us oferim aquest moment fent una activitat que us aportarà molts beneficis en aquest moment tan especial que esteu vivint. Si escolliu el format de fer les classes en grups reduïts, també podreu compartir l’experiència de l’embaràs amb altres futures mares que passen per un moment vital similar al vostre.

L’aigua serà la vostra millor aliada

El treball corporal aquàtic és una de les disciplines més recomanades per ginecòlogues, llevadores i fisioterapeutes. L’exercici aeròbic és molt saludable, dota als músculs de més resistència i augmenta la capacitat per viure millor el part. Posem especial atenció a l’hora de treballar el sòl pelvià i la respiració, dos factors importantíssims a l’hora del part, i fem exercicis per enfortir la musculatura de les cames, dels braços i la cintura escapular, que pateixen canvis posturals com a conseqüència del desplaçament del centre de gravetat. Els exercicis són personalitzats, en funció de cada persona i/o de cada grup, perquè cadascú pugui gaudir dels beneficis d’aquesta activitat.

Aquests són alguns dels beneficis de l’activitat aquàtica durant l’embaràs:

A l’aigua perdem el pes corporal, us sentireu lleugeres tot i el pes que pugueu guanyar durant l’embaràs. Gaudireu més que mai de la sensació de flotació i d’ingravidesa. A més, a l’aigua us podeu moure amb gran facilitat, milloreu la flexibilitat i guanyeu amplitud de moviments.

El sistema respiratori es veu reforçat gràcies al treball aeròbic a dins l’aigua i al treball de la respiració conscient.

Gràcies a les propietats de l’aigua les dones embarassades no notareu l’augment de pes corporal i podreu fet tot tipus d’exercicis. Fomenta l’agilitat física, treballareu de manera aeròbica, millorareu el to muscular, tindreu menys problemes d’edemes i retenció de líquids i com que l’exercici el feu a dins l’aigua no hi haurà impacte a nivell articular.

Augmenteu i enfortiu el to muscular, exerciteu braços, cames, esquena i abdomen. Els lligaments i les articulacions s’alliberen i s’enforteixen i així eviteu dolors i lesions per culpa de sobrecàrregues.

Tonificant tota la musculatura del cos eviteu dolors freqüents durant l’embaràs (esquena, cintura, cames, etc.) i eviteu males postures corporals.

Aquesta activitat relaxa la ment de les alumnes, redueix els nivells d’estrès, la tensió nerviosa provocada pels canvis físics, hormonals i la por del part.

Coneixereu a altres dones embarassades, us podreu relacionar amb elles i parlar dels temes que us preocupen o us interessen.

Vosaltres us beneficieu de l’activitat però els vostres nadons també. Tot el que vosaltres sentiu es transmet al nadó, prendreu consciència de la importància que té sentir-se bé cada dia.

A través de la relaxació anireu aprenent el plaer d’estar en calma, la calma és font de salut.

Una dona embarassada que exercita el cos arriba més ben preparada i empoderada a l’hora del part que una dona que no hagi fet cap activitat física.

Controlareu millor el pes, us sentireu àgils i actives. Dormireu i descansareu millor. Estareu de més bon humor, l’estrès disminuirà i, en definitiva, sereu més felices!