Notícies per estar al dia de l'actualitat d'Araigua

Febrer 2024

Portada del llibre de Daniel Millán López "Guía autista. Consejos para sobrevivir en el loco mundo de los neurotípicos"
Portada del llibre "L'autisme explicat als no autistes" de Brigitte Harrisson i Lise St-Charles

Lectures recomanades

Últimament hem llegit la Guía autista. Consejos para sobrevivir en el loco mundo de los neurotípicos,de Daniel Millán López, i L’autisme explicat als no autistes, de Brigitte Harrisson i Lise St-Charles, dos llibres que us recomanem perquè us permetran conèixer millor què és la condició de l’espectre de l’autisme i us desmuntaran tòpics i prejudicis que ja hauríem d’haver deixat enrere.

Això és el que diu Daniel Millán López a la contraportada del seu llibre: “El ser humano tiene la tendencia a estigmatizar como erróneo todo lo que no es común a la gran mayoría. Y lo tildamos de enfermedad o trastorno. Con este examen injusto toda forma de pensar y de procesar diferente se verá condenada al fracaso. Y así es como se ha sometido a la población autista durante décadas: no eres capaz de adaptarte a la sociedad, te excluyo de ella. Un sistema de procesamiento diferente que no encaja en la forma en la que la mayoría procesa. Mientras se siga manteniendo el arquetipo de autismo como enfermedad, o en su forma más diluida: trastorno, habrá quienes busquen el camino fácil: erradicarlo o apartarlo. Solo desde la concepción del autismo como una neurodivergencia, una percepción distinta del mundo, podremos ayudar a cambiar el concepto que se tiene del mismo. Y esta transformación conceptual pasa por cambiar el mundo, y no a las personas en el espectro.”

Bona lectura!

Novembre 2023

logo de la RFEN
Assistents al Curso de especialista en natación terapéutica a la piscina del centre M86 de Madrid

Curs d’especialista en natació terapèutica

A Araigua estem sempre en constant formació per millorar en tots els àmbits. A vegades toca formació una mica més allunyada de l’aigua com pot ser la gestió d’una cooperativa, coneixements informàtics o de màrqueting, etc. I d’altres vegades fem formacions més específiques i relacionades amb el nostre dia a dia: hem aprofundit en diverses formacions sobre les persones amb la condició de l’espectre autista, persones amb la síndrome de Down, estimulació aquàtica per a nadons, programes aquàtics per a embarassades, etc.

Del 18 de novembre de 2023 al 21 de gener de 2024 fem el Curso de especialista en natación terapéutica organitzat per la Escuela Nacional de Entrenadores de la Real Federación Española de Natación. El curs és impartit per Mario Lloret Riera, catedràtic d’anatomia de l’INEFC, doctor en educació física, entrenador superior de natació i waterpolo i terapeuta aquàtic. Les sessions són majoritàriament en línia però també caldrà agafar el tren d’alta velocitat per assistir a les dues jornades presencials de caràcter pràctic al Centro de Natación M-86 de Madrid.

És una formació molt interessant on tractarem les principals alteracions o trastorns habituals que poden tenir les persones usuàries de programes de natació amb finalitats terapèutiques o de salut: lumbàlgies, lesions en membres inferiors, cervicàlgies, dorsàlgies, omàlgies, escoliosis, artrosis, osteoporosis, malalties cardiovasculars, respiratòries o metabòliques. Esperem aprendre molt i poder millorar les condicions de vida i de salut de les persones usuàries de les nostres sessions aquàtiques.

Seguim millorant sense límits per vosaltres!

Octubre 2023

Foto on es veu la nova aigua de la piscina del Centre Gimnàstic del Berguedà
logo solatep

Nou tractament de l’aigua de la piscina del CGB

No vas a la piscina perquè et piquen els ulls per culpa del clor? La teva pell atòpica t’impedeix anar a la piscina? Tens problemes respiratoris i no t’atreveixes a anar a la piscina perquè l’ambient està massa carregat?

Doncs a partir de l’octubre 2023, la teva piscina és la del CGB! Gràcies al clorador salí que hem instal·lat no tindràs cap d’aquests problemes. Aquesta temporada 2023-2024 Araigua i el CGB hem invertit perquè tots els usuaris de la piscina guanyeu en salut i benestar. A més, fem una aposta clara per la sostenibilitat reduint dràsticament el consum d’aigua i de productes químics. Comptant amb la professionalitat de Solatep, hem instal·lat un sistema de tractament i conservació de l’aigua de la piscina basat en l’electròlisi salina.

Descobreix com funciona i tots els avantatges i beneficis del clorador salí clicant aquí

 

Més sostenibilitat i nous protocols de manteniment

Ja sabem que l’aigua és un bé essencial i és possible que cada vegada sigui més escàs, per això la volem cuidar i estalviar i la tractem amb tot el respecte que mereix perquè els usuaris del CGB la trobeu sempre en les millors condicions possibles.

La nostra matèria primera a l’hora de treballar és l’aigua i en busquem l’excel·lència però sense oblidar el nostre compromís amb el medi ambient, la sostenibilitat i la salut. Hem buscat la manera de reduir tant el consum d’aigua i el consum energètic de la instal·lació com l’ús de productes químics i procurem tenir proveïdors catalans que ens ajudin a mitigar la petjada de carboni reduint els quilòmetres que recorren els productes que fem servir. Tot això ho fem de la mà de Solatep, que per nosaltres són els millors assessors i els nostres professionals de referència, ens posem a les seves mans perquè no podríem estar en mans millors.

fotografia aèria de les Salines de la Trinitat, al Delta de l'Ebre

La sal marina que fem servir a la piscina del CGB, a Puig-reig, ve de les Salines de la Trinitat, situades al Parc Natural del Delta de l’Ebre, a Sant Carles de la Ràpita. La sal marina és un producte 100% natural que s’obté d’un procés en el qual intervenen principalment el mar, el sol i el vent. És, per tant, una producció neta, respectuosa amb el medi ambient i no contaminant.

Per acostar-nos a l’objectiu d’oferir els nostres serveis en les millors condicions possibles, vetllant sempre per la salut dels nostres usuaris, hem establert nous protocols de manteniment i neteja. Treballem perquè pugueu gaudir al màxim de la vostra experiència aquàtica sense límits!

Octubre 2023

entrada de la piscina del Club Natació Vic-ETB
Nens i nenes del CN Castellfollit a la piscina de TorreMirona (Navata)

Col·laboració amb el CN Castellfollit i el CN Vic-ETB

Aquesta temporada 2023-2024 tenim l’enorme plaer de col·laborar amb dos clubs històrics catalans com són el CN Castellfollit i el CN Vic-ETB.

D’una banda, els dissabtes al matí serem a la piscina del Club Natació Vic-ETB de 9.00 h a 13.00 h fent diferents cursets de natació i entrenaments del Club CAR de la Fundació Sant Tomàs.

I de l’altra, tornem a col·laborar amb els amics del CN Castellfollit i els dissabtes a la tarda serem a TorreMirona fent les sessions de l’escola aquàtica del club.

I, com sempre, cada dissabte continuem fent les nostres sessions per a persones amb diversitat funcional a la piscina del CGB, a Puig-reig.

Moltíssimes gràcies al CN Vic-ETB i al CN Castellfollit per la confiança!